Nederlands 

ICER by Night Experience

 

Zaterdag 27 februari 2016, van 19:30 tot 22:30 uur

Zaterdag 27 februari om 19:30 uur opent ICER Innovatiecentrum in Ulft haar deuren voor een bruisende publieksavond, ICER by NIGHT “Experience”, in een bijzondere ambiance wordt de bezoeker meegenomen in een tijdreis door de (ijzer) industrie. Het ontstaan van de ijzerindustrie in de Achterhoek, de ontwikkeling, het vakmanschap en de toekomst van de maakindustrie waarin 3D ontwerpen en printen alsmede mechatronica en robotica een belangrijke rol spelen.

Buiten zullen vuurkorven de associatie met de smidsvuren, emailleovens en smidsvuren oproepen. Smeden geven demonstraties, het aloude zandvormen (waarin het gietijzer werd gegoten) wordt interactief getoond en ook het emailleerwerk, vroeger toegepast bij o.a. de rood oranje DRU braadpan, komt aan bod met de mogelijkheid een eigen “broche” te maken. Een nachtelijke rondgang op het DRU Industriepark met gids is mogelijk.

De geschiedenis c.q. tijdlijn is te beleven via een aantal kabinetten, deels interactief, een spetterende Multi Media Show en de film “Symfonie van vuur en ijzer” begin vorige eeuw gemaakt bij de DRU. Producten uit verleden en heden van de innovatie (ijzer) industrie staan op diverse plaatsen in ICER opgesteld. Kunstenaarscollectief het Breekijzer draagt bij aan het ontwerpproces en zal deze avond diverse demonstraties en workshops verzorgen.

Het FabLab met o.a. 3D ontwerp faciliteiten wekt 3 dimensionale ontwerpen tot “leven” middels diverse 3D
printertechnologieën, neemt u mee in de mogelijkheden van lasertechnologie en demonstreert mechatronica en robotica. Een heuse industrierobot zal deze avond een aantal “kunstjes”  ten tonele brengen.

Het ICER Innovatiecentrum mag zich verheugen op een groeiende belangstelling uit binnen- en buitenland (van Canada tot Brazilië en van Gambia tot China), het gastenboek bevat lovende reacties over ICER één van de parels van de Achterhoek.

Vanaf 13 Februari kaarten in de voorverkoop aan de kassa van ICER € 5,00 voor personen > 13 jaar,
kinderen < 13 jaar onder begeleiding gratis. Dagkassa € 6,50 !

ICER partners en sponsoren