Nederlands 

Praktische opdrachten

Studenten van diverse mbo-, hbo en wo-opleidingen uit de omgeving kunnen in ICER terecht voor het uitvoeren van praktische opdrachten.

In het fablab maken studenten bijvoorbeeld unieke voorwerpen op de 3D-printers en de lasersnijder. Zij doen dat voor hun opleiding, maar kunnen dat ook doen als stage-opdracht voor bedrijven uit de omgeving.
 
In ICER zijn nog meer werkplaatsen ondergebracht waar gewerkt kan worden met allerlei machines en apparaten: kolomboren, etspersen, soldeerbouten, industriële naaimachines, keramiek-ovens en smidsvuren bieden voldoende mogelijkheid om allerlei materialen te ontdekken en te bewerken.
 
In ICER wordt maatwerk geleverd. Ook door praktische cursussen en trainingen te laten verzorgen. Studenten en ondernemers zijn belangrijk om zo te zorgen voor meer en breder inzetbaar personeel in de maakindustrie.

CIVON
In ICER wordt ook gewerkt aan projecten van het CIVON (Centrum voor Innovatief vakmanschap Oost-Nederland). CIVON geeft uitvoering aan topsectorenbeleid. Het is een initiatief van 160 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden die in ICER praktische trainingen verzorgen van ervaren vakmensen aan jonge leerlingen en studenten om te zorgen voor meer en beter geschoold, breder inzetbaar personeel in de maakindustrie, vooral op mbo en mbo-plusniveau.

Partners: Graafschap College, HAN, ACT, Saxion en Universiteit Twente. Kennis Centrum Bèta Techniek, Bedrijfstakschool Anton Tijdink en ICER.

ICER partners en sponsoren