Nederlands 

Expositie in themakabinetten

Verleden, heden en toekomst worden belicht aan de hand van twaalf themakabinetten waarin verschillende stadia centraal staan die worden doorlopen om van een idee tot een product te komen.

Het bezoek begint met een gezichtsscan, die tijdens de rondgang door het belevingscentrum ook steeds weer gebruikt kan worden om de spellen en interactieve gedeeltes in werking te stellen­.

Op een spectaculaire, indringende en interactieve wijze krijg je als bezoeker een kijkje in de ‘maak-keuken’. Van idee en materiaal en de wijze van verwerking daarvan naar de betekenis van vorm en design in de hedendaagse maakindustrie. Probeer technieken van vroeger en nu zelf uit en krijg gelijk ook inzicht in hypermoderne manieren van produceren, zoals 3D printen. Ook de eindfase blijft niet onbesproken; In ICER zijn tal van typische Achterhoekse producten te zien die een beeld geven van de ontwikkelingen in de tijd; een fiets van vroeger en van nu, de bekende geëmailleerde pan uit grootmoeders keuken naast de moderne vertaling daarvan.

ICER partners en sponsoren