Nederlands 

CADANS door Teeyoo en Arie Grevers

Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER
op het DRU-Industriepark: De tentoonstelling CADANS door Teeyoo en Arie Grevers
  • Waar: In de ‘Giethal’ van ICER innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.
  • Wanneer: op de reguliere openingstijden van 18 september t/m 9 november 2018 | maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur
  • Entree: gratis, aanmelden bij de balie.

Cadans in Icer

In het ICER Innovatiecentrum is de komende maanden de tentoonstelling Cadans van beeldend kunstenaar Teeyoo en tekstschrijver /dichter Arie Grevers te zien. Beiden tonen een selectie uit hun meest recente werk.

Teeyoo

wiens schilderijen doorgaans figuratief van karakter zijn, lijkt in zijn jongste werk gegrepen door het abstracte. Hij brengt complexe vorm- en kleurconstructies op het doek met verfroller en papieren sjablonen van eenvoudige geometrische vormen zoals driehoek, cirkel, rechthoek en vierkant.  Soms zet hij de vormen op het doek met mathematische precisie die hij tevoren heeft vastgelegd, dan weer laat hij zich leiden door zijn intuïtie. Beide werkwijzen complementeren elkaar. De bijna mechanische cadans, zo kenmerkend voor seriematig drukwerk, staat naast het aarzelend aftasten en zoeken naar het ritme in het uiteindelijke beeld. Slechts af en toe hanteert de kunstenaar de kwast om kleuraccenten aan te brengen. De toeschouwer ziet hoe de kunstenaar het beeld ‘in beweging’ heeft gezet. Teeyoo heeft zijn schilderijen de titel Basic exercizes meegegeven.

Grevers

heeft enkele korte gedichten geschreven bij de ritmische abstracten van Teeyoo. De meest opvallende tekst is echter een lang deel uit een episch dichtwerk onder de titel Slecht Wegdek waaraan de tekstschrijver al enige tijd werkt. Teeyoo heeft er een passend schilderij bij gezocht, dat ouder is dan zijn Basic exercizes.
 
Het is niet de eerste keer dat kunstenaar en tekstmaker zich gezamenlijk presenteren. Al vanaf midden jaren negentig van de vorige eeuw werken ze op gezette tijden samen aan uiteenlopende projecten. Zo hebben ze een 10-delige fraaie bibliofiele reeks getiteld ‘Dichter bij het Beeld’ uitgegeven. Elk deel met drie gedichten bij een originele grafiek. Verder traden ze op – veelal tijdens vernissages van gezamenlijke exposities –  met klank- en tekstperformances.

Informatie

over KC-BREEKijzer op is te vinden op www.kc-breekijzer.nl. en www.facebook.com/kcbreekijzer

ICER partners en sponsoren